Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η κλιματική αλλαγή πλήττει την γεωργική παραγωγικότητα

Η κλιματική αλλαγή πλήττει την γεωργική παραγωγικότητα

Σ

Χαράλαμπος Κασίμης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook

Η κλιματική αλλαγή μείωσε την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγικότητας κατά 21% από αυτό που αναμενόταν να είναι αν δεν υπήρχε η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Climate Change. Η μείωση αυτή είναι ισοδύναμη με την απώλεια επτά ετών αυξητικής γεωργικής παραγωγικότητας, σημειώνουν οι ερευνητές στις ΗΠΑ.
Η σημασία αυτής της επιστημονικής διαπίστωσης είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τα καθ’ ημάς.
Ο σχεδιασμός του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την νέα ΚΑΠ θα πρέπει να ενσωματώσει τις αναμενόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τόσο στο επίπεδο καλλιεργειών όσο και στο επίπεδο των περιφερειών.
Το εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων, αλλά δεν συμπεριλαμβάνει σχεδιασμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική γεωργία και τις αγροτικές περιοχές.
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν θα περιορίζονται στην παραγωγικότητα της γεωργίας, θα αντανακλώνται στην βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των αγροτικών περιοχών της χώρας.
Ο ανασχεδιασμός της αγροτικής πολιτικής είναι αναγκαίος και ακόμα πιο αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here