Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Επιστολή Καλακίκου στον πρωθυπουργό για τις καταστροφικές ζημιές στο δήμο Σουφλίου

Επιστολή Καλακίκου στον πρωθυπουργό για τις καταστροφικές ζημιές στο δήμο Σουφλίου

Σ


ΠΡΟΣ Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο
Σταϊκούρα 2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη 3. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Σπυρίδων-Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή 5. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ.
Νικόλαο Χαρδαλιά 6. Πρόεδρο Διακομματικής Επιτροπής
κα Ντόρα Μπακογιάννη 7. Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο
Δημοσχάκη 8. Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστο
Δερμετζόπουλο 9. Βουλευτή Έβρου κ. Σταύρο Κελέτση 10. Βουλευτή Έβρου κ. Αναστασία Γκαρά
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
όπως γνωρίζετε ο Δήμος Σουφλίου, δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 9 μηνών, από την θεομηνία, που έπληξε στο σύνολο την περιοχή μας. Κατά γενική ομολογία, οι όγκοι υδάτων και τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων 30 ετών.
Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας, για την στάση της πολιτείας και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι αρμόδιοι υπουργοί και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Οφείλουμε να σταθούμε στην άμεση αποστολή των κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο κατοικίες, επιχειρήσεις όσο και υποδομές στο Δήμο Σουφλίου, από τη θεομηνία της 11ης και 12ης Ιανουαρίου.
Ταυτόχρονα σας γνωστοποιούμε, την αγωνία μας για το γεγονός πως στις δύσκολες αυτές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας, με την πανδημία του κορωνοϊού, η θεομηνία άφησε στο πέρασμά της, άστεγους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα, καθώς οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής, καταστράφηκαν σε λίγες μόνο ώρες.


Ο συνδυασμός των ανωτέρω, καθώς επίσης το γεγονός πως η περιοχή του Δήμου Σουφλίου είναι αυτή που δέχεται έως και σήμερα τους κύριους όγκους των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει ένα διαρκές αίσθημα απόγνωσης στους πληγέντες συνδημότες μας.
Αντιλαμβανόμενοι, τις δύσκολες στιγμές που ταλανίζουν για ακόμη μια φορά, το Δήμο μας, ζητάμε να ενταχθεί η περιοχή του Δήμου Σουφλίου σε αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, όπως αυτό του Νόμου υπ’ αριθμό 4728/29-09-2020 που αφορούσε επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».
Με δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας, είμαστε βέβαιοι για την άμεση συμβολή σας, στο σχετικό αίτημά μας.
Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Σουφλίου

Καλακίκος Παναγιώτης

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here