Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Εν εξάλλω

Εν εξάλλω

Σ

Έπρεπε να  έρθει ο covid-19,για να φύγουν τα “τέρατα”, που έκλεψαν βίαια την ομορφιά της νιότης;

Και πώς να υφίστασαι τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας, και να μην μπορείς να νοσταλγήσεις το παρελθόν, ούτε να ονειρευτείς το μέλλον;

Πώς, να ζήσεις χωρίς στόχους, γιατί κάποιο “τέρας” βρήκε τον τρόπο να σε ρίξει από το βάθρο της επιτυχίας;

Πώς να βλέπεις έναν θανατηφόρο ιό σαν λύτρωση, γιατί κούρνιασες επιτέλους, στη φωλιά σου, ήσυχος τουλάχιστον, και μακριά από τον φόβο της επίθεσης του “όρνιου” που επειδή αψηλοπέταξε, με τα γαμψά του νύχια, επέλεγε τις χαμηλές πτήσεις, όταν καταλάβαινε τη “λεία” του;

Κι εγώ, ακούω κάθε  μέρα, εν εξάλλω, ότι τα “τέρατα” είναι πολλά και πολύτροπες οι επιθέσεις.

Ακούω για “αμνοερίφια” που κουράστηκαν να τρέχουν στις ατραπούς της βαρβαρότητας

κι έψαχναν, αναζητούσαν ,χρόνια τώρα ,ένα κοίλωμα βράχου, να  κρυφτούν, μόνο να κρυφτούν, κι ας κινδύνευαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Εν εξάλλω, ανήθικα, ανόητα όντα, διαπιστώνω ότι καταντήσατε, οι ασυμβίβαστοι, να σκέφτεστε μόνο το “φάγωμεν” και με τις σιαγόνες σας, όσο άντεχαν, μασούσατε το κάθε 

θήραμά σας!

Έπρεπε, να λυγίσει η ανθρωπότητα, να καταντήσουμε σχεδόν αγοραφοβικοί, λόγω της πανδημίας, για να ακούμε συνεχώς και αδιαλείπτως τα “κατορθώματά” σας.

Θύτες και θύματα! Ναι, ζείτε διαφορετικά και τούτη την πανδημική κρίση. Εσείς, θύτες φανεροί και αφανέρωτοι, σκέφτεστε πώς να γλιτώσετε από τα νύχια του νόμου κι εσείς όσα θύματα, φανερά και αφανέρωτα ,να σκέφτεστε, εν εξάλλω, γιατί να σας συμβεί αυτό!

Αν για τους πρώτους οι “ευτυχισμένες μέρες” πέρασαν

για εσάς κορίτσια και αγόρια που υποστήκατε μια μακρά περίοδο βασανιστικής σκέψης ,τώρα, με την κοινωνία παρούσα, αρχίζουν οι δικές σας ευτυχισμένες μέρες.

Τώρα ξέρουν οι θύτες, γιατί χάσανε το τρένο και ευελπιστώ πως όσοι, εξαιτίας τους, υπεστήκατε τη βία, τον βιασμό της ψυχής, θα δώσετε νόημα και αξία στην κάθε στιγμή, χωρίς φόβο, στην κάθε μέρα, στη ζωή που είναι ωραία όταν επικρατεί η λογική και το μέτρο.

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Φιλόλογος,συγγραφέας,ποιήτρια,κριτικός

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here