Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜ.ΑΔΑΜΙΔΗΣ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΔΗΜ.ΑΔΑΜΙΔΗΣ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Σ

Στα πλαίσια του συστηματικού πολέμου που δέχτηκα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων μου ως Διοικητής του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης και Γ.Ν.Διδυμοτείχου, γιατρός του τελευταίου νοσοκομείου με είχε μηνύσει, διότι δήθεν υπήρχε υπέρβαση του ανώτατου ορίου εφημεριών και μεροληπτική εκ μέρους του νοσοκομείου κατανομή των εφημεριών σε βάρος του. 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι:

  1. Ο συγκεκριμένος δεν υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει περισσότερες εφημερίες από τους λοιπούς γιατρούς της ίδιας ειδικότητας, αλλά αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις είχε ελαφρύτερο πρόγραμμα από συναδέλφους της ίδιας κλινικής.
  2. Αντικειμενικοί λόγοι (αναρρωτική άδεια κατόπιν ατυχήματος και θέση σε αργία συναδέλφων), υποχρέωσαν τη διοίκηση να αυξήσει τον αριθμό εφημεριών/γιατρό για 3 μήνες.
  3. Δεν υπάρχει νομικό ανώτατο όριο εφημεριών και οι γιατροί υποχρεούνται να εφημερεύουν σύμφωνα με τις ανάγκες κάλυψης των ασθενών τους.
  4. Η Διοίκηση ορθώς θεώρησε ως πρώτη προτεραιότητα την ασφαλή εφημεριακή κάλυψη των νοσηλευόμενων ασθενών.

Η εν λόγω μήνυση με πράξη της Εισαγγελίας Ορεστιάδας και τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών, τέθηκε στο αρχείο.

Μία ακόμη προσπάθεια εκφοβισμού μου και αντεκδίκησης έπεσε τελικά στο κενό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός είχε τιμωρηθεί  πειθαρχικά, όταν τον συνέλαβα να απουσιάζει αδικαιολόγητα μαζί με άλλους γιατρούς της ίδιας κλινικής, αφήνοντας τους νοσηλευόμενους ασθενείς μόνους τους χωρίς ιατρική παρακολούθηση για 1 μέρα!

Η τιμιότητα και η ακεραιότητα δημιουργούν εχθρούς! Το γνώριζα άλλωστε από την μέρα που ως υποψήφιος Διοικητής ενώπιον της επιτροπής επιλογής διοικητών του Υπουργείου δήλωσα ότι, ακολουθώντας την προτροπή του αείμνηστου καθηγητού μου Ν.Ματσανιώτη, στη διάρκεια της θητείας μου ως διοικητής θα είμαι συνήγορος των ασθενών. Αυτό πράττω πάντα από όποιο πόστο και αν υπηρετώ. 

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ

ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here