Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δημοσιογράφος ή Αντιπεριφερειάρχης Έβρου;

Δημοσιογράφος ή Αντιπεριφερειάρχης Έβρου;

Σ

Είσαι απογοητευμένος, νευριασμένος και κουρασμένος. Είσαι σε τέλεια διάθεση για δημοσιογραφία. 

Αυτή  φράση  του Warren Ellis, ταιριάζει γάντι στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος απογοητευμένος, νευριασμένος και κουρασμένος, απο τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Έβρου απο τις πλημμύρες, αρνείται πεισματικά να την εγκαταλείψει και δε λέει να καταλάβει ότι πλέον είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι δημοσιογράφος. 

Όταν εγκαταλείπεις τη δημοσιογραφία για να γίνεις πολιτικός, ξεχνάς κάποια πράγματα όμως και λειτουργείς με άλλους κανόνες. Αυτών της πολιτικής.

Δείχνει ακόμα εξαρτημένος με τη δημοσιογραφία. Το τσιγάρο μπορεί κάποια στιγμή να το κόψει και να απαλλαγεί από τις βλαβερές του ουσίες, τη δημοσιογραφία όμως, ποτέ. 

Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερό του λάθος, που σίγουρα θα έχει κόστος στο μέλλον για τον ίδιο.

Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά, ότι οι δημοσιογράφοι γίνονται κακοί πολιτικοί. Αυτός γιατί να αποτελεί εξαίρεση;

Όσο ήταν δημοσιογράφος και ασκούσε το επάγγελμα, είχε την τύχη και το προνόμιο να ελέγχει τους αιρετούς. Τώρα δυστυχώς γι αυτόν θα ελέγχεται και θα κρίνεται καθημερινά για όσα κάνει ή δεν κάνει, από τους πρώην  συναδέλφους του.

Από κριτής, κρινόμενος. Ούτε εμείς θα του χαριστούμε.

Πρέπει επιτέλους να αποτάξει από πάνω του το δημοσιογραφικό πέπλο και να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως δημοσιογράφος. Πλέον είναι πολιτικό πρόσωπο και οφείλει να λειτουργεί ως αντιπεριφερειάρχης και όχι ως ρεπόρτερ. Δύσκολο μεν, όχι όμως ακατόρθωτο. Αν το προσπαθήσει, ίσως τα καταφέρει. Εκτός αν δε θέλει. Εκεί αλλάζει το θέμα.

Τι εννοούμε; Σας εξηγούμε λοιπόν.

Η αντιπεριφέρεια Έβρου, στην προσπάθειά της να καταγράψει το μέγεθος των ζημιών που υπέστη ο νομός  από τις πρόσφατες πλημμύρες,  επιστράτευσε ειδικό ελικοπτεράκι με κάμερα και κατέγραψε εναέρια πλάνα, στα οποία φαίνεται το πραγματικό μέγεθος των πλημμυρών. Και πολύ σωστά έπραξε. H ένστασή μας, είναι αλλού. 

Αντί να δώσει όπως θα έπρεπε το συγκεκριμένο βίντεο στα μέσα ενημέρωσης (σε συναδέλφους!!!) προς χρήση και αξιοποίηση, όπως κάνει με τα δελτία τύπου, αυτός επέλεξε, ένα δημόσιο υλικό να το προβάλει, για μερικά like, δημοσιεύοντάς το, μέσα από το facebook, στο προσωπικό του προφίλ (βλεπε εδω).

Ανάρτησε, το υλικό με το βίντεο από τις πλημμυρισμένες περιοχές, με πανοραμικές λήψεις, των πλημμυρών στο Πέταλο και στο Διδυμότειχο,  σαν να του ανήκε προσωπικά. Σαν να είναι  δικό του !!!!!!!! Δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, ανίκανος να αντισταθεί στη γοητεία της δημοσιογραφίας του διαδικτύου!!

Kαι τα μέσα περίμεναν μάταια το υλικό!!

Μάλλον  έχει την αίσθηση ότι  εργάζεται ακόμα στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων και  δε μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έγινε αντιπεριφερειάρχης Έβρου και ως τέτοιος πρέπει να λειτουργεί!!

Ταγμένος και παραδομένος στη δημοσιογραφία, η οποία τον έχει ξελογιάσει και δεν του επιτρέπει να ανακαλύψει το δρόμο της πολιτικής. Τον επηρεάζει σε κάθε του κίνηση. Στον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί.

Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος, απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη.

Αν το συνεχίσει και δεν γυρίσει σελίδα,  θα γράψει ιστορία στο νομό! 

Καλό παιδί, αλλά αυτό δεν αρκεί! 

“H δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως.”

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here