Αρχική ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙώργος Τσιματσίδης, από το Πραγγί Διδυμοτείχου και μέσω Αθήνας στα…νησιά Φίτζι… στον...

ΓΙώργος Τσιματσίδης, από το Πραγγί Διδυμοτείχου και μέσω Αθήνας στα…νησιά Φίτζι… στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Σ

Η ταυτότητα του τον αναγράφει ως Γεώργιο-Ευθύμη Τσιματσίδη και είναι γιος του Αθανάσιου Τσιματσίδη και της Ασημίνας Παπαχατζάκη, με καταγωγή από τα παρέβρια γραφικά χωριά του Διδυμοτείχου, το Πραγγί και το Ισαάκιο.

Στα 40 του χρόνια, ο Γιώργος βρίσκεται σήμερα στα νησιά Φίτζι καθώς εργάζεται στο ελληνόφωνο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για λογαριασμό μεγάλης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας.

Ανήκει πλέον και ο ίδιος σε εκείνη τη μερίδα των Ελλήνων που εγκατέλειψαν την πατρίδα αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Με σπουδές στον τομέα της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας, εργάστηκε για σειρά ετών σε εκδοτικό όμιλο στον τομέα της εταιρικής επικοινωνίας μέχρι τη στιγμή που η οικονομική κρίση άγγιξε και διέλυσε την εταιρία που εργαζόταν.

Κι αν οι γονείς του έφυγαν από τον όμορφο Έβρο μας για να εργαστούν στην Αθήνα ως “εσωτερικοί μετανάστες” πριν πολλά χρόνια, ο Γιώργος έκανε το μεγάλο τόλμημα να μεταναστεύσει στα νησιά Φίτζι και να ταξιδέψει 29 ώρες σε ένα σημείο του πλανήτη, που κάποιοι θεωρούν επίγειο παράδεισο, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται!

Ο ίδιος αναφέρει: “…βρίσκομαι στη Σούβα που μπορεί να είναι πρωτεύουσα των Φίτζι αλλά είναι η πόλη των αντιθέσεων με τη μια γειτονιά να έχει νεόδμητες πολυκατοικίες και πολυτελή διαμερίσματα και ένα χιλιόμετρο πιο πέρα να υπάρχουν παραγκουπόλεις! Αν νομίζετε πως ήρθα εδώ για διακοπές είστε όλοι γελασμένοι. Εγώ και άλλοι 6 Έλληνες που είμαστε εδώ δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Απ΄τη δουλειά στο σπίτι και πάλι πίσω. Και τυχεροί ήμασταν που είχαμε ρεπό και καταφέραμε να οργανωθούμε και να σουβλίσουμε αρνί τηρώντας την πασχαλινή ελληνική παράδοση στην άλλη άκρη του κόσμου”!

Ο Γιώργος ως επικοινωνιακός χαρακτήρα που είναι, διατηρεί παράλληλα με την ενασχόληση του και την δική του ιστοσελίδα γνώμης που θα τη βρείτε στο www.proagelos.gr αλλά περισσότερα για τον ίδιο θα βρείτε στο www. tsimatsidis.gr.

Απ΄το Πραγγί μέσω Αθήνας στα Φίτζι, λοιπόν, ο Γιώργος κι εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επαγγελματική του πορεία στην ξενιτιά.

Επιμέλεια: Σταύρος Γ.Παπαθανάκης

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here