Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αυξημένοι οι έλεγχοι στο τελωνείο Κήπων

Αυξημένοι οι έλεγχοι στο τελωνείο Κήπων

Σ

Η παρουσία σκύλου ανιχνευτή σε καπνικά προϊόντα στο Τελωνείο Κήπων κάνει δύσκολη τη ζωή σε όσους προσπαθήσουν να φέρουν από την Τουρκία λαθραία τσιγάρα. Μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν πλησιάζουν τα 25.000  ευρώ σε έξη διαφορετικές περιπτώσεις. Οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πιο αυξημένοι, αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πρόγραμμα πάταξης του λαθρεμπορίου και στα τσιγάρα. Δείτε τις περιπτώσεις που συνέβησαν στο Τελωνείο των Κήπων:

Αλβανικό λεωφορείο της γραμμής Τουρκία – Αλβανία  εντοπίσθηκε κρύπτη στο θόλο τροχού με παράνομα ενδύματα. Πρόστιμο 1000 ευρώ στον οδηγό

Σε λεωφορείο της γραμμής Τουρκία – Γερμανία σε διάφορα σημεία ο σκύλος ανιχνευτής καπνού εντόπισε σε διάφορα σημεία 160 πακέτα τσιγάρα και επιβλήθηκε πρόστιμο 1500 ευρώ.

Ο σκύλος «μύρισε»  λαθραία τσιγάρα στις τουαλέτες Τουρκικού λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο προς Ελλάδα. Για τα 360 πακέτα ο οδηγός πλήρωσε πρόστιμο 2700 ευρώ.

30 κιλά καπνό για ναργιλέ εντόπισε ο σκύλος σε πολυτελή Ολλανδικό αυτοκίνητο και κρυμμένο μέσα στη ρεζέρβα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωσε πρόστιμο 10500 ευρώ.

Σε Ελληνικό λεωφορείο ημερήσιας εκδρομής ο σκύλος βρήκε 810 πακέτα τσιγάρα. Ο οδηγός του λεωφορείου πλήρωσε πρόστιμο 6400 ευρώ.

Βούλγαρος εντοπίσθηκε να μεταφέρει στην βαλίτσα του 216 φιάλες 200 ml λαθραίο Ουίσκι και Βότκα. Τα πήγαινε στην Τουρκία και πλήρωσε πρόστιμο 1500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες πλήρωσαν τα πρόστιμα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

BTMP 1

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here