Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αν. Δημοσχάκης – Τι ισχύει τελικά με την επιδότηση του 12% ;

Αν. Δημοσχάκης – Τι ισχύει τελικά με την επιδότηση του 12% ;

Σ

Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με έγγραφο της 18/01/2016 στην από 26/11/2015 αναφορά του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκη σχετικά με την κατάθεση εγγράφου του Επιμελητηρίου Έβρου στο οποίο γινόταν αναφορά στην επιδότηση του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων του Έβρου και της Θράκης κατά 12% από τον ΟΑΕΔ, ένα μέτρο που υφίσταται ανελλιπώς από το 1988, εκτός των τελευταίων ετών, κατά τα οποία υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή της.

Το Υπουργείο, στην απάντησή του, αναφέρει πως η εν λόγω επιδότηση θα καταβληθεί όταν πιστωθούν τα απαραίτητα κονδύλια στον ΟΑΕΔ. Όμως, ήδη από τις 10/12/2015, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού είχε ξεκαθαρίσει πως η εν λόγω επιδότηση θα παυθεί, καθώς θεωρείται πως δεν εξυπηρετεί πλέον το σκοπό της, την στήριξη δηλαδή των επιχειρήσεων του Έβρου, οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας, παρ’ όλο που επιβιώνουν με δυσκολία στην τρέχουσα κάκιστη οικονομική συγκυρία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ειδικότερα, υπήρξε σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων, και από τον Βουλευτή, για την εξασφάλιση της πληρωμής ή έστω συμψηφισμού οφειλόμενων ποσών από το 2010, τα οποία σήμερα έχουν ουσιαστικά παραγραφεί, ποσά για τα οποία οι επιχειρηματίες έχουν μάλιστα πληρώσει και τον αναλογούντα φόρο! Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην ύστατη προσπάθεια του Βουλευτή, μέσω τροπολογίας, να υπάρξει κάποια εξασφάλιση για τους επιχειρηματίες απάντησε πως τα χρήματα δεν θα δοθούν, η επιδότηση θα σταματήσει και ίσως επιστραφούν κάποια από τα χρήματα των φόρων που έχουν ήδη καταβάλει οι επιχειρηματίες.

Κι ενώ πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει οδηγήσει στα άκρα τους επιχειρηματίες του Έβρου και της Θράκης, η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κ. Ασφ. & Κ. Αλληλ. Προκαλεί σύγχυση, αν όχι θυμό, στους επιχειρηματίες, οι οποίοι αισθάνονται ότι η Κυβέρνηση τους εμπαίζει!

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here