Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ανασχηματισμός: Υπουργοί που φεύγουν από την κυβέρνηση ή αλλάζουν υπουργείο.

Ανασχηματισμός: Υπουργοί που φεύγουν από την κυβέρνηση ή αλλάζουν υπουργείο.

Σ

Ο “κύβος ερρίφθη”. Ο ανασχηματισμός είναι θέμα ημερών. Θα είναι σαρωτικός λένε. Ομως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πλέον τόσο ισχυρός όσο στο παρελθόν, οπότε όλα ακόμα “παίζονται”.

Το μόνο σίγουρο, εκτός τεράστιας ανατροπής, είναι ότι θα γίνει ανασχηματισμός. Κυριακή , Δευτέρα , Τρίτη είναι οι μέρες που χαρακτηρίζονται ως ιδανικές  για να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο κυβερνητικό σχήμα. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες άλλες πληροφορίες που λένε ότι δεν αποκλείεται να πάει στα μέσα του μήνα όταν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γυρίσει από την Πορτογαλία.

Σύμφωνα πάντα  με τις ίδιες πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός καθώς ο Κυριάκος Μητσάκης επιθυμεί να βάλει νέο αίμα στην κυβέρνηση του προκειμένου να δείξει ότι μπαίνουν τέλος στα λάθη και τις αρρυθμίες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Λέγεται ακόμα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η σκέψη να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστεί τα κορυφαία στελέχη που θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο ή που θα βγουν εντελώς από την κυβέρνηση για την προσφορά τους στο κυβερνητικό έργο όλο αυτό το διάστημα.

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα μετακινηθούν είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης , ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο μετακίνησης της Νίκης Κεραμέως. Τον Βασίλη Κικίλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε να τον μετακινήσει και στον προηγούμενο ανασχηματισμό, αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα το Μαξίμου εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους το ατού με το φιάσκο στη διαχείριση του εμβολίου.

Για τον Γιάννη Βρούτση τον οποίο ήθελε να αλλάξει και στον ανασχηματισμό του καλοκαιριού αλλά ο διασώθηκε ελέω Αντώνη Σαμαρά τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα όπως και για τον υπουργό Τουρισμού. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιάννη Βρούτση ανέφεραν ότι θα μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ιδωμεν.

Το θέμα είναι με τον Βασίλη Κικίλια και τον Χρήστο Σταικούρα. Η μετακίνηση των δύο υπουργών- ότι και να πει ο πρωθυπουργός για να τους ευχαριστήσει- θα αποτελέσει το επόμενο θέμα αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πατήσει στην μετακίνηση  ή την αποχώρηση  των δυο στελεχών  από την κυβέρνηση για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι η κίνηση αυτή δείχνει ότι η πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση στα θέματα της υγείας και της οικονομίας  τόσο καιρό ήταν λάθος.

Ιδιαίτερα για τον Βασίλη Κικίλια θα υπάρξουν στην κοινή γνώμη πολλά ερωτηματικά καθώς ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με παράγοντες του τόπου οι οποίοι εμφανίζονται να μην επιθυμούν την μετακίνηση του από το εν λόγω υπουργείο.

eretikos.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here