Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αμνηστεύουν τους λοιμωξιολόγους μετά τους τραπεζίτες.

Αμνηστεύουν τους λοιμωξιολόγους μετά τους τραπεζίτες.

Σ

Με τροπολογία του υπουργείου Υγείας η κυβέρνηση δρομολογεί την αμνήστευση των μελών της επιτροπής των ειδικών μετά τη δημοσίευση μέρους των πρακτικών και τις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί. Έτσι, μετά τους τραπεζίτες, η κυβερνητική πλειοψηφία παρέχει ασυλία και στους λοιμωξιολόγους.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον «Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων» και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, σημειώνεται:

«Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

Δείτε την τροπολογία:

Τι φοβούνται;

Μετά τη δημοσίευση μέρους των πρακτικών της επιτροπής από τη «Δημοκρατία» και τις αποκαλύψεις του Documento για τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη -η μία μάλιστα μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση- η κυβέρνηση προστατεύει τους επιστήμονες όπως ακριβώς προστάτευσε τους τραπεζίτες, αμνηστεύοντάς τους από τυχόν ποινικές ευθύνες και εξαιρώντας τους από το ενδεχόμενο να καταθέσουν ενώπιον των Αρχών για τις γνωμοδοτήσεις τους που αφορούν άμεσα τη διαχείριση της πανδημίας.

Καθίσταται σαφές ότι η τροπολογία αυτή αποτελεί κατηγορηματική ομολογία ότι η λειτουργία της επιτροπής δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με τις επιστημονικές της υποχρεώσεις και τον όρκο στον Ιπποκράτη.  Άλλωστε, όπως γίνεται εμφανές από το μέρος των πρακτικών που έφερε στο φως η «Δημοκρατία», η επιτροπή λειτουργούσε ως εντολοδόχος της κυβέρνησης, παρέχοντας επιστημονική κάλυψη στις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Κι αν για τους τραπεζίτες η δικαιολογία ήταν πως έπρεπε να ρυθμιστεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, τώρα ποια είναι; Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι; Μήπως γι΄ αυτό αρνιόντουσαν τη δημοσίευση των πρακτικών;

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN, το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ειδικοί επηρεάζονται από την κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, η αξιωματική αντιπολίτευση θα απέχει από την ψηφοφορία.

Άγγελος Προβολισιάνος στο documentonews.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here