Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αλέξης Τσίπρας: Σας καλώ να λάβουμε θέσεις μάχης (Βίντεο)

Αλέξης Τσίπρας: Σας καλώ να λάβουμε θέσεις μάχης (Βίντεο)

Σ

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για τα Εργασιακά

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του δράματος της πανδημίας ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία. Και όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις. Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να κερδίσεις τον πόλεμο.
Ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του στα μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας και τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα, που είχε υποσχεθεί και προεκλογικά.


Η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορούν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφορούν κάθε μορφή εργασίας και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Αυτούς που απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ρίξει στον Καιάδα.
Σας καλώ να λάβουμε θέσεις μάχης. Να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην καταγραφή και την πληρωμή των υπερωριών. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.
Για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αυτή η μάχη με τη κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι «η μάχη των μαχών».

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here