Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Α’ΕΛΜΕ Έβρου: Απαιτούμε το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων με τους απαραίτητους.

Α’ΕΛΜΕ Έβρου: Απαιτούμε το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων με τους απαραίτητους.

Σ

«Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολείων»

 Η υγειονομική κρίση και η ασφαλής λειτουργία των σχολείων αντιμετωπίστηκε με εγκληματική αδιαφορία και με μόνο «όπλο» την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε τα αιτήματα και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος, που από την αρχή της πανδημίας απαιτούσαν το άνοιγμα των σχολείων με ασφαλείς όρους λειτουργίας προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-4-2021, ΩΡΑ 12, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και διεκδικούμε:

  1. Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  2. Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.
  3. Προσλήψεις επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Επάρκεια σε υλικό προφύλαξης και απολύμανσης.
  4. Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  5. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία.
  6. Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ. 
  7. Αντισταθμιστικά παιδαγωγικά μέτρα για τους μαθητές/τριες που κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης ήταν πλήρως αποκλεισμένοι/ες από την εκπαιδευτική διαδικασία.
  8. Μη καταγραφή απουσιών στους μαθητές, οι οποίοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού.

Απαιτούμε το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων με τους απαραίτητους

υγειονομικούς και παιδαγωγικούς όρους

Ο Αντιπρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Καραγεωργίου Α.                 Φακούδης  Ε.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here